Литермедия е електронно издание на Факултета по хуманитарни науки към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски"

Доизкусуряване на сайта

Доизкусуряване на сайта

Мнениеот Admin на 03 Май 2009, 00:45

1. Трябва да се измислят имена за категориите във форума.
2. Трябват правила на форума.
3. Трябва да се качат файловете в необходимите категории. Не знам кое за къде е, иначе щях да ги кача аз.
4. Трябва да се качат малко снимки в галерията.
5. Трябва да се създадат теми във форума, които да описват кое какво е. Каква е идеята на проекта? Какво са ЦЕХ 118, Творческо писане и т.н.?

За удобство има вградена кирилизация. Бутонът за смяна на клавиатурната подредба е долу вляво на прозореца, в който се пише мнение.
Аватар
Admin
Администратор
Администратор

ЕДНА ГРЕШКА

Мнениеот plamen0 на 25 Юни 2009, 13:16

Забелязах една грешка на сайта. В рубриката "Мъдри мисли" четем: "Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно щях да знам " (Тома Аквински)"
Мисълта е на Тертулиан, не на Тома Аквински, но със следното уточнение.
Позовавам се на статията TERTULLIAN от Biographisch-bibliographischen Kirchenlexikon Copyright © 2008 Verlag Traugott Bautz. Band XI (1996) Spalten 695-720 Autor: Marco Frenschkowski: "Zwar findet sich das berühmte Credo quia absurdum gar nicht wörtlich in seinem Werk, aber auch angrenzende Formulierungen (De carne Christi 5, 4; De praes. haer. 7,9) "
Превеждам: "Прочутата мисъл не се среща така буквално формулирана в неговото [на Тертулиан] съчинение, а само в сходни формулировки."
Аз потърсих оригиналния латински текст, De carne Christi, а също немския и руски превод. Така е. Мисълта никъде не е така пряко изразена. Формулата е на коментаторите.
Зная, че в Интернет в много цитатници на български пише: "Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно щях да знам " (Тома Аквински)", но аз ви казах каква е истината. Не на всичко в Интернет трябва да се вярва.

ПЛАМЕН ПАНАЙОТОВ

Шуменския университет
Катедра "История и теория на литературата"
Tallinna Ülikool
Slaavi Keelte ja Kultuuride Instituudi
plamen0
Регистриран потребител
Регистриран потребител

Re: Доизкусуряване на сайта

Мнениеот Admin на 25 Юни 2009, 21:46

Оправих го и вече трябва да излиза с автор Тертулиан.
Аватар
Admin
Администратор
Администратор

Назад към Дискусии

Виж кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

Факултет по хуманитарни науки | Шуменски университет "Епископ Константин Преславки"

© Литермедия - всички права запазени
Статистика