Литермедия е електронно издание на Факултета по хуманитарни науки към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски"
Новини

Начало -> Новини   
Роулинг написа нов роман

The Casual Vacancy
The Casual Vacancy
Джоан Роулинг
Лондон. След като написа сагата за Хари Потър, най-продаваната книга на всички времена след Библията, Джоан Роулинг е готова със следващото си литературно произведение.

За първи път то е за възрастни. Корицата на новата й книга вече излезе и стана ясно, че феновете й няма да чакат твърде много, за да вземат в ръцете си The Casual Vacancy. "Неочаквана ваканция" е 512 страници - разказ за идилично градче, разтърсено от избори за общински съвет.

Историята започва с внезапната смърт на Бари Фербрадър, който умира едва на 40 и оставя поста си вакантен. Обществото е въвлечено в неочаквана битка за позицията на Фербрадър, която ще промени съдбата на много герои. Започва битката между богати и бедни, деца и родители, мъже и жени, ученици и учители.
Новата книга ще бъде издадена от Little brown, но засега освен визията и сюжета, други подробности за творението на Роулинг не се знаят. На корицата е изрисуван знак Х, който носи много неизвестни и вече хвърли поклонниците в догадки. Премиерата е на 27 септември, но отсега изглежда, че ще бъде бестселър, тъй като в книжарниците вече има много предварителни поръчки.от Admin, събота, 07 юли 2012 17:44, Коментари(0), прочети всички
Опрощават затвор с четене

Рио де Жанейро. Бразилските затворници ще могат да намаляват престоя си зад решетките с четене на книги. Проектът е наречен "Изкупление чрез четене" и ще се прилага в четири затвора в страната.

За всяка прочетена книга срокът на присъдата ще се съкращава с четири дни, като на година ще се зачитат само до 12 прочетени книги. Затворниците ще могат да избират измежду художествена литература, филосовия и научно-изследователски трудове. (Стандарт)


от Admin, събота, 07 юли 2012 17:40, Коментари(0), прочети всички
Представиха книгата „Стъклен дом” в Шумен

Книгата „Стъклен дом” представи пред шуменци авторката й Ваня Щерева. Шумен има принос към тази книга, заяви Щерева. Това е Пепа Георгиева, която е редактор и първи читател на произведенията на известната авторка. „Нищо, че на корицата пише само моето име. Измислихме една чудесна схема, така тя се превърна в мой съавтор.”

Книгата „Стъклен дом” е създадена по нашумелия сериал. Проектът е на издателство „Сиела”, продуцентите на сериала и bTV. „Държа да отбележа, че романът е изграден по сценария на Теодора Василева. Всички си мислят, че аз съм измислила „Стъклен дом”. Не. Първо е нейната история, но в проекта са участвали много други хора”, сподели авторката.

В края на представянето присъстващите имаха възможност да закупят на промоционални цени книгата и да получат автогравф от авторката.
от Admin, петък, 26 ноември 2010 23:49, Коментари(0), прочети всички
Дарителска акция на регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”
от Admin, понеделник, 01 ноември 2010 23:46, Коментари(0), прочети всички
Нови материали

Не пропускайте да разгледате новодобавените материали в библиотеката и областта за творческо писане.


от Admin, събота, 17 юли 2010 06:30, Коментари(0), прочети всички
Представяне

На 21. 01. 2010 г. от 17 часа в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" - гр. Шумен ще бъдат представени книгите "Паралитературата" и "Социални полета на литературата". Заповядайте!!!
СНИМКИ


от En4oGorilkov, понеделник, 18 януари 2010 13:47, Коментари(0), прочети всички
Поредна сбирка на студентско-преподавателския семинар

Катедрата по История и теория на литературата организира поредната сбирка от Студентско-преподавателския семинар на проекта „Литермедия” на 03.11.2009 г. от 17.00 часа в зала 118.


ТЕМА:

МИСТИФИКАЦИИ И МИСТИФИКАТОРИ


Темата е с литературоведска и с историческа ориентация. Каним студенти и колеги от филологическите специалности, история, археология, богословие.

МОДЕРАТОР:


Доц. д-р Веселин Панайотовот En4oGorilkov, понеделник, 05 октомври 2009 17:28, Коментари(0), прочети всички
Цикъл лекции на преподавател от Тартуския университет

На 30.09.2009 и 01.10.09г. в зала 123 и 118 ще бъде изнесен цикъл лекции от Вадим Семьонов, преподавател от Тартуския университет в Естония, върху темите:

Й.Бродский: о механизмах объективации биографических факторов в поэтическом тексте

Культурные составляющие русского стиха: очерки о взаимодействии традиций в русской поэтической культуре ХVІІІ-ХХ в.

Постметрический стих. “Освобождение” русского стиха в ХХ в.от En4oGorilkov, сряда, 30 септември 2009 13:09, Коментари(0), прочети всички
Снимки от семинара на 22 юни 2009 г.

Към снимките


от Admin, вторник, 23 юни 2009 11:30, Коментари(0), прочети всички
Паралитературата

Уважаеми колеги, каним ви на заседание на последната за тази година сбирка на Студентско-преподавателския семинар на 22 юни от 17.30 часа в зала 118.

Темата е: Паралитературата

Модератори са:
доц.д-р Яни Милчаков,
гл.ас.д-р Пламен Шуликов.
от Admin, четвъртък, 11 юни 2009 22:38, Коментари(0), прочети всички
6 Страници« Първа ... 2 3 4 5 6 


<->
Факултет по хуманитарни науки | Шуменски университет "Епископ Константин Преславки"

© Литермедия - всички права запазени
Статистика