Литермедия е електронно издание на Факултета по хуманитарни науки към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски"
Новини

Начало -> Новини -> Абсолвентите от випуск 2014 на ФХН получиха своите дипломи за висше образование   
Абсолвентите от випуск 2014 на ФХН получиха своите дипломи за висше образование

Връчване на дипломите на завършилите бакалаври и магистри на Факултета по хуманитарни науки на Шуменския университет - 05.12.2014

Абсолвентите на ФХН получиха дипломи 2014Точно в 11.00 часа вчера, 5 декември, Аулата на Ректората се препълни с развълнувани бакалаври, магистри, преподаватели, служители и родители, защото бяха връчени дипломите и наградите за отличен успех на випускниците от ФХН - 2014 година. Имаше вълнуващи слова, музикални и литературни поздрави, усмивки, цветя и сълзи. Всички присъстващи бяха трогнати и развълнувани от огромния жест на семейството на покойния професор-археолог Рашо Рашев: учредяването на ежегодна студентска награда за отличен успех и постижения в областта на историята и археологията. Тържеството започна и завърши под звуците на Gaudeamus Igitur, последваха традиционните фотографии за спомен с тържествените тоги, а поради дъждовното време коридорите на университета бяха осеяни от студентски шапки. Снимките за спомен излязоха малко мрачни и мътни, но настроението беше на ниво.

Цитат • Теодора Тодорова
ПРИВЕТСТВИЕ НА АБСОЛВЕНТИТЕ ВИПУСК 2014 ГОДИНА НА ФАКУЛТЕТА ПО ХУМАНИТАРНИ НАУКИ НА ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Теодора Тодорова, Журналистика, бакалавър

Уважаема госпожо Ректор,
Уважаема госпожо Декан,
Уважаеми преподаватели,
Уважаеми гости,
Скъпи колеги абсолвенти,

Днес се изправям тук пред вас решена да раздавам съвети, въпреки моя беден житейски опит.

Дори да мога да ви дам само един съвет за бъдещето, той ще е да се наслаждавате на силата и красотата на своята младост. Не съжалявайте, че днес студентството за вас приключва, а се усмихнете, затова че се е случило.

Не се безпокойте за бъдещето. Напротив. Всеки ден правете по нещо, което ви плаши – както направих и аз днес, заставайки пред вас. Защото повярвайте, сърцето ми ще изхвръкне. Добре ,че тогата е широка, иначе щяхте да се уверите с очите си.

Говорете истината. Използвайте само думи, които разбирате – но непрекъснато ги умножавайте. Работете с хора, които вярват в това, което правите. Защото какво е човекът без вяра? Празен съд, камбана без глас, а душата му е пустиня.

Искам от името на моите колеги да благодаря на хората, които повярваха в нас. Нашите преподаватели.

Благодарим Ви за търпението, с което ни дочаквахте да се върнем в аудиториите след дългите кафе-паузи.

Благодарим Ви за снизхождението пред нашето нехайство понякога.

Благодарим Ви, че ни подарихте Вашия пиетет към вярата, словото и книжовността. Че култивирахте у нас хуманитарна и гражданска съвест.
Благодарим Ви за Вашата духовност.

Благодарим за професионализма, всеотдайността и вътрешната Ви убеденост, че един ден ще се реализираме успешно.

Благодарим, че не се отказахте да ни мотивирате да бъдем активни и да се включваме във всякакви стажантски програми, които ни дадоха самочувствието колко много всъщност можем и знаем. Защото теорията е сива – зелено е дървото на живота. Гьоте го беше казал. Вие направихте така, че днес да се сещаме с усмивка и радост за времето, което прекарахме заедно в университета.

Скъпи колеги, приятели, простете се с илюзията, че днес завършваме. Нашето образование тепърва започва. Продължавайте да учите въпреки всичко, твърде зелени сме още, повярвайте ми. Учете и работете, въпреки отчаянието, въпреки безпътицата, напук на всички несгоди. Учете и дерзайте, мечтайте, борете се, ей така, на инат! Нека нашето поколение да успее!
И не вярвайте в ментета. Ето, ние заложихме на оригинала: избрахме Шуменския университет и успяхме! И ще завоюваме света със самочувствието на Александър Македонски, изучен от самия Аристотел!

ГАУДЕАМОС ИГИТУР, ЮВЕНЕС ДУМ СУМУС - Да се веселим, докато сме млади! Докато все още си представяме 32 като преклонна възраст. Данте твърди, че до 25-та си година човек живее в детството. До 45 е в периода на зрелостта – едва след това настъпва мъдростта. Нека да се вгледаме в зрелостта, която е пред нас.

И не се чувствайте виновни, ако в този момент все още не знаете какво искате да направите с живота си. Може би най-интересните хора, на които се възхищаваме, на 22 едва ли са имали ясна представа какви са искали да бъдат.

Каквото и да правите, не се възгордявайте. Заминавайте и се завръщайте! Бунтувайте се мъдро. Избраните от вас решения са вече гаранция за успех.

ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ!


Шумен, 5 дек. 2014г.
202 зала, 11.00 часаот Admin, петък, 05 декември 2014 23:37, (0)
Факултет по хуманитарни науки | Шуменски университет "Епископ Константин Преславки"

© Литермедия - всички права запазени
Статистика