Литермедия е електронно издание на Факултета по хуманитарни науки към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски"
Новини

Начало -> Новини -> Родители искат ремонт на детска площадка в кв. „Тракия“   
Родители искат ремонт на детска площадка в кв. „Тракия“

Родители искат ремонт на детска площадка в кв. „Тракия“


Зачестяват случаите на сигнали за разрушени и опасни детски площадки в Шумен. Изключение не прави и тази, която се намира на ул. “Тракия” 6. Родителите изразяват своето недоволство и очакват да се осигури по-голяма безопасност за техните деца.
„Детската площадка е в критично състояние – то се вижда, че има доста счупени неща, развалени, но няма къде да играят децата и все пак сме тук. Не е достатъчно безопасна поради причината, че има нали счупвания, както казах и има опасни места“, казват родители.
Също така стана ясно, че не се следи за реда и достъпа до детската площадка.
„Има какво да се направи, но не се пази. Не се пази от хората, обикновено това става от големите ученици, които идват тук. Обаче тук е за до три годишна възраст – по-малки деца“, казват родителите.
От Общината съобщиха, че за тази година в програмата е предвиден бюджет за проектиране на шест броя площадки. Тази на ул. “Тракия” 6 не е в този списък. На този етап за посочената площадка се планира само укрепване на част от съоръженията, а след осигуряване на финансиране, тези които са трайно повредени ще бъдат подменени.

от unimedia, четвъртък, 06 юни 2024 10:53, (0)
Факултет по хуманитарни науки | Шуменски университет "Епископ Константин Преславки"

© Литермедия - всички права запазени
Статистика